Επιφανειακή φωτοδιαθλαστική κερατεκτομή - PRK

Σ’ αυτή την μέθοδο που αποτελεί την πιο απλή, η εφαρμογή του Excimer laser γίνεται στην επιφάνεια του κερατοειδούς αφού πρώτα αφαιρεθεί το επιθήλιο του. Μετά την εφαρμογή του laser τοποθετείται θεραπευτικός φακός επαφής μέχρι να αναπλασθεί το αφαιρεθέν επιθήλιο (3-4 ημέρες). Η επέμβαση διαρκεί 2-3 λεπτά για κάθε μάτι και είναι τελείως ανώδυνη. Η αναισθησία του ματιού γίνεται με αναισθητικές σταγόνες. Η αποκατάσταση της όρασης αρχίζει σταδιακά σε 5-6 ημέρες και προοδευτικά βελτιώνεται. Σε 10-15 ημέρες είναι άριστη.

Το PRK μπορεί να εφαρμοσθεί σε μυωπίες μέχρι 6-7 διοπτρίες και σε άτομα με σχετικά λεπτό κερατοειδή όπου αποκλείεται η μέθοδος LASIK. Το μειονέκτημα του PRK είναι η ενόχληση των πρώτων ημερών, ο μεγαλύτερος χρόνος αποκατάστασης της όρασης σε σχέση με το LASIK και η πιθανότητα θόλωσης του κερατοειδούς (haze) κυρίως σε υψηλές διορθώσεις. Αυτό μπορεί να προληφθεί με την χρήση κατά την επέμβαση της ουσίας μιτομυκίνη.

Αυτό το site χρησιμοποιεί cookies. Πατήστε "ΟΚ" για να αποδεχτείτε την χρήση τους, ή στο "Μάθετε περισσότερα" για να διαβάσετε για τον σκοπό τους.